Middeleeuws festijn in Sibculo

Deel dit bericht

De middeleeuwen herleven in Sibculo! Op zaterdag 7 juli organiseert de Stichting Klooster Sibculo op het kloosterterrein de Middeleeuwse Dag met ridders, ambachtslieden, middeleeuwse muziek en smakelijke gerechten. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom.
Het uitgebreide en gevarieerde programma biedt spektakel met zwaardvechtmeesters die met elkaar duelleren en uitleg geven over wapentuig waarmee men elkaar in de middeleeuwen bestreed. Maar verder vooral vredelievende activiteiten, zoals demonstraties midwinterhoorn maken en Bentheimer zandsteen bewerken en demo’s van ambachtslieden als de boekbinder, leerbewerker en touwslager. De inwendige mens wordt verwend met gerechten uit de buitenkeuken én een bierproeverij. Het geheel wordt omlijst door de middeleeuwse muziek van de Flierefluiters.
Tijdens de Middeleeuwse Dag is de Kloostertuin, met ruim vijftig verschillende kruiden en planten, vrij toegankelijk. Datzelfde geldt voor het Museum Zichtbaar Verleden, waar momenteel onder meer de expositie ‘Monnikenwerk’ te zien is.
Alle activiteiten vinden plaats op het kloosterterrein, schuin tegenover Museum Zichtbaar Verleden aan de Kloosterdijk 178b. De toegang is gratis.